Pencuci muka yang sesuai amat penting untuk kulit anda

pencuci-muka-yang-sesuai

Pencuci muka yang sesuai adalah sangat penting. Pertama sekali, kenali jenis jenis kulit kita dahulu. Kita di kategori kulit jenis yang mana ye?

1. Kulit Normal

Biasanya mereka yang memiliki jenis kulit Normal, memiliki kadar air dan kadar minyak yang seimbang. Pori-pori tidak besar atau tidak kelihatan, tidak berjerawat, tidak berjeragat malah tidak mempunyai masalah kulit.

2. Kulit Kering

Mereka yang memiliki kulit kering selalunya Kulit terlihat kusam, nampak gelap, sering mengelupas dan sering gatal-gatal muka kerana kulit kering akan memudahkan sangat jeragat timbul di permukaan kulit. Kulit jenis ini memerlukan pelembap extra dan pengambilan air yang cukup untuk membantu kekalkan kelembapan.

3. Kulit berminyak

Kulit berminyak pula, kita dapat rasa dan lihat kulit seperti “basah”, berminyak dengan penampakan pori-pori yang lebar dan terbuka. Mereka yang memiliki kelenjar minyak yang memproduksi minyak berlebih ini boleh menyebabkan terjadinya jerawat dengan cepat, pori pori mudah tersumbat, permukaan bawah kulit yang membengkak, dan makeup pun tak tahan lama.

4. Kulit Kombinasi

Dapat dikesan dengan T zone iaitu dahi, hidung, dan dagu yang berminyak, namun pipi dan sekitar mata kering. Biasanya area yang berminyak akan lebih mudah dinaiki jerawat, dan bahagian kering kelihatan kusam

Katogeri manakah kulit anda pula? Pastikan anda pilih cleanser yang betul dan sesuai dengan kulit muka ye.

Noir Health & Beauty mengeluarkan 2 jenis cleanser yang boleh membantu masalah anda
di atas.:

  1. Noir Mousse Purifying Cleanser

Mousse Purifying Cleanser. Pencuci muka yang  sesuai dapat merawat kulit dan jangkitan kuman (jerawat / breakout) serta memberi kesegaran & sel kulit baru dengan manfaat yang tinggi dalam mencegah keradangan kulit.

Malachite Crystal. Pencuci muka yang sesuai diformulasikan 90% mineral Kristal malachite yang tinggi mempunyai fungsi hebat dalam menyahkan kotoran & minyak berlebihan daripada kulit. Ia membantu membersih secara lembut & menyegarkan kulit wajah agar lebih sihat bersinar juga menaikkan seri secara alami.

  • Mengawal kulit berminyak
  • Mengatasi masalah jerawat
  • Mengatasi masalah biji kolestrol
  • Mengatasi masalah bintik putih diwajah
  • Mengatasi masalah Whitehead / Blackhead
  • Mengatasi masalah kedutan
  • Mengatasi masalah kulit kusam
  • Mengatasi masalah kulit melengkuk

Isipadu 50ml. (3 bulan penggunaan)

Cuba dahulu, baru tahu hasilnya.


Klik disini untuk layari online store kami!

atau

Klik disini untuk Like Facebook page kami!

Summary
Pencuci muka yang sesuai amat penting untuk kulit anda
Article Name
Pencuci muka yang sesuai amat penting untuk kulit anda
Description
Pencuci muka yang sesuai adalah sangat penting. Pertama sekali, kenali jenis jenis kulit kita dahulu. Kita di kategori kulit jenis yang mana ye?
Author
Publisher Name
NoirMalaysia.my
Publisher Logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *