Blog

Pencuci muka untuk kulit kering

Apabila korang menghadapi masalah kulit kering, penting untuk korang ambil tahu akan produk untuk kulit kering.

Apakah punca kulit kering? Sebelum mengetahui pencuci muka untuk kulit kering yang harus digunakan untuk mengatasi masalah kulit kering, ketahui dahulu faktor yang menyebabkan kulit kering agar lebih mudah mengatasi masalah kulit kering.

Selain kulit berminyak, kulit kering merupakan kulit yang tidak disukai ramai. Kenapa?

Kerana kulit kering menjadikan tekstur kulit kelihatan merekah, mengelupas dan akan menimbulkan garis garis halus pada wajah.

Taknak kelihatan ‘tua sebelum usia’? Sebab tu, penting untuk kita tahu produk untuk kulit kering.

Faktor faktor yang menyebabkan kulit kering ialah kerana persekitaran, usia, kesihatan atau jenis ubat yang sedang diambil.

Selain itu, kekurangan air juga memberi kesan pada badan dan keadaan kulit terutama kulit wajah. Apabila kulit kita kering, wajah pun akan menjadi kusam, kasar dan kering.

Bagi mereka yang menghadapi masalah kulit kering tentunya berasa kurang selesa. Ini adalah kerana kulit terasa pedih dan hangat.

Keadaan akan menjadi lebih teruk apabila di kala cuaca panas kerana sudah tentunya akan berpeluh sehingga menyebabkan kulit wajah rasa tidak selesa.

Sebab itulah bagi yang menghadapi masalah kulit kering, penting untuk korang tahu cara penjagaan kulit wajah dengan cara yang betul.

Selain itu, penggunaan produk pencuci muka untuk kulit kering juga amat penting bagi memastikan kulit wajah kekal lembap dan tidak kering.

Pernah tak mengalami kulit kering sehingga mengelupas? Sehingga menganggu aktiviti harian? Kulit kering sehingga rasa gatal gatal, kemerah merahan dan kulit rasa terlalu kasar?

Penggunaan produk kecantikan sahaja tidak akan dapat membantu jika..

  1. Tidak hindari mandi dengan air panas. Nak tahu kenapa? Air panas akan mengurang kan minyak semula jadi yang ada pada kulit. Sama juga dengan mandi terlalu lama. Mereka yang mengalami masalah kulit kering disarankan untuk mandi dengan air yang suam selama 5 – 10 minit sahaja.
  2. Menggunakan produk kecantikan yang mengandungi alkohol. Alkohol dalam produk kecantikan akan mengeringkan lagi kulit wajah, jadi, hindarkan kerana ia akan membuatkan kulit mengalami iritasi sehingga kering.
  3. Tidak menggunakan pelembab. Kalau korang mengalami masalah kulit kering, pelembab harus menjadi bestfriend korang! Setiap kali kulit terasa kering, cepat cepat gunakan pelembab.
  4. Tidak merawat kulit di malam hari. Merawat kulit tidak hanya diperlukan pada siang hari, tetapi pada waktu malam juga. Sebelum tidur, bersihkan wajah dari sisa kosmetik dan kotoran lain agar tidak menimbulkan jerawat. Ingat! Gunakan pencuci muka yang bebas dari alkohol dan gunakan pelembab setelah mencuci muka.
  5. Tidak lindungi kulit dari penghawa dingin. Penghawa dingin akan mengurangkan lagi kelembapan kulit dan akhirnya akan membuat kulit jadi lebih kering. Jika anda bekerja di ofis di mana penghawa dingin terlalu sejuk, gunakan sahaja pelembab setiap kali kulit terasa kering.
  6. Tidak beri nutrisi pada kulit dari dalam. Bukan sahaja luaran yang perlu dijaga, dalaman pun perlu. Ada beberapa makanan yang diketahui mengandungi nutrisi penting untuk menjaga kesihatan kulit, di antaranya makanan kaya dengan anti oksida dan Omega 3. Beberapa makanan yang terbukti dapat beri kesihatan kulit ialah blueberries, tomato, dan kekacang. Dan yang paling penting, jangan lupa minum air untuk kekal hidrasi.

Bagaimana pula dengan produk untuk kulit kering?

#1 Noir Malachite Crystal Cleanser

Mengandungi 90% mineral kristal malachite. Mineral kristal malachite merupakan batu semi-hijau biru hijau yang merupakan salah satu bahan yang popular dan sudah lama digunakan di luar negara kerana kebaikannya untuk menyingkirkan kotoran pada kulit wajah.

Fungsi mineral kristal malachite adalah untuk mengekalkan tahap pH pada kulit kita. Tahukah anda pH kulit kita adalah sekitar 5.5? Dah pH kulit haruslah dikekalkan untuk mengelakkan kulit kering.

kulit kering

#2 NOIR SKIN REFINING ESSENCE

Melaleuca Alternafolia (Tea Tree) Leaf Oil atau lebih dikenali sebagai Tea Tree Oil. Tea Tree Oil dapat menenangkan kulit dan mengurangkab kegatalan dan kerengsaan akibat kulit kering.

Selain dapat merawat kulit kering, Tea Tree Oil juga popular akan keberkesanannya untuk merawat jerawat kerana ia bersifat anti-radang dan antimikroba.

Ia juga membantu merawat kemerah merahan pada kulit dan bantu mengurangkan bekas jerawat.

Selain itu, Noir skin Refining Essence juga mengandungi Yies Beras. Yies Beras amat kaya dengan kebaikkan dalam melindungi kulit kering, dan membaik pulih tekstur kulit.

Kalau nak tahu, Yies Beras terkenal pada zaman dulu kala di Jepun untuk melembabkan kulit kering.

#3 Noir Whitening Gel Hydrant Advance Formula

Moisturizer ini mengandungi Glycerin di mana ia merupakan salah satu bahan yang biasa digunakan hampir kesemua produk kecantikan. Glycerin adalah salah satu bahan yang memang terbukti merawat kulit kering.

Glycerin adalah pelembab yang sangat baik untuk kulit. Jika digunakan secara konsisten, kulit akan menjadi lembab dan segar dan anda boleh ucap selamat tinggal pada masalah kulit kering!

Bukan itu sahaja, glycerin juga bantu mengekalkan pH kulit anda.

#4 Noir UV White Foundation

Kalau menghadapi masalah kulit kering, sunscreen memang penting dalam skincare routine.

Apabila kulit kita kering, kulit lebih sensitif dan mudah terdedah pada masalah kulit lain seperti jeragat dan kanser kulit jika tidak menggunakan sunscreen.

Apabila memilih sunscreen yang sesuai, pilih lah sunscreen yang ada formula khas untuk melembabkan kulit wajah.

Noir UV White Foundation mengandungi Vitamin C, Vitamin B17 dan Vitamin E yang bertindak untuk melembabkan kulit. Apabila kulit dilindungi dari sinaran UV, masalah jeragat dan kanser kulit pun tak akan berlaku.

produk untuk kulit kering

#5 Noir Pure White

Selain menjaga luaran, dalaman pun penting. Berikan nutrisi yang cukup dengan Noir Pure White.

Noir Pure White merupakan supplement minuman yang mengandungi buah Camu Camu yang merupakan buah kedua tertinggi kandungan Vitamin C!

Vitamin C bagus untuk kulit kering kerana ia bertindak sebagai bahan aktif yang akan melembabkan kulit dari dalam. Apabila lembab dari dalaman, kulit wajah pun akan kelihatan lembab di luaran.

kulit kering

Ikuti  6 langkah ini dan cuba 5 produk yang disenaraikan secara konsisten dan pasti masalah kulit kering dapat diatasi.

Selamat mencuba!

– Zoe – 

Credit: Noir HQ

Moisturizer untuk kulit berminyak? Ini tips kami!

Moisturizer untuk kulit berminyak? Berikut adalah 5 petua kami untuk melembapkan kulit berminyak dengan cara yang betul.

Minyak di kulit anda adalah salah satu aset paling berharga anda, asalkan dijaga dengan baik boleh menjadi berkat kerana ia akan membantu memperlahakan proses penuaan kulit anda dan kelihatan lebih muda lebih lama. Perkara yang penting dengan kulit berminyak adalah memastikan anda menghidratkannya tanpa menambahkan minyak tambahan dari produk lain. Tanpa kelembapan kulit anda akan mengalami dehidrasi dan mula menghasilkan lebih banyak minyak.

Kulit berminyak disebabkan oleh pengeluaran sebum yang berlebihan dari kelenjar sebum (minyak) anda. Lebihan sebum ini boleh disebabkan oleh banyak faktor seperti tekanan, diet yang buruk, pergeseran hormon, pencemaran, dan penjagaan kulit yang tidak betul. Dengan menggunakan pelembap yang betul pada kulit anda, kadar sebum anda akan mula berkurang dan kulit anda akan menjadi kurang berminyak.

Berikut adalah 5 petua kami untuk melembapkan kulit berminyak:

  • Pilih moisturizer untuk kulit berminyak yang sesuai. Anda mempunyai dua pilihan utama, berasaskan air atau berasaskan minyak. Sekiranya kulit anda berminyak, anda harus mencari pelembap yang berasaskan air, kerana ini jlebih sesuai jika dibandingkan dengan yang berasaskan minyak. Pelembap berasaskan air dengan humectants semula jadi seperti Manuka Honey lebih baik. Manuka Honey menarik kelembapan dari udara dan mengunci penghidratan tambahan pada kulit anda, ini menggandakan hidrasi.
  • Formulasi pelembap ringan adalah cara yang tepat. Krim dan losyen berat akan berlebihan untuk kulit anda; apabila krim terlalu banyak, liang-liang anda tidak dapat menyerapnya, mengakibatkan produk itu berada di atas kulit anda.
  • Gunakan pelembap non-comedogenic, yang bermaksud ia tidak menyumbat liang atau menyebabkan jerawat. Produk dengan peratusan bahan semula jadi yang tinggi dalam perumusannya, cenderung menjadi yang terbaik kerana mempunyai molekul yang lebih kecil dan oleh itu dapat menembusi kulit dengan lebih baik dan tidak menyebabkan pori tersumbat. Untuk mengetahui sama ada produk mengandungi bahan non-comedogenic atau tidak, cara terbaik adalah membiasakan diri dengan ramuan anda. Mentega kelapa, minyak alpukat dan minyak zaitun adalah bahan penjagaan kulit yang biasa terdapat dalam pelembap yang mungkin bersifat comedogenic . Perlu diingat, bahan comedogenic hanya boleh mengandungi 2% dari formulasi dan oleh itu formulasi secara keseluruhan adalah non-comedogenic .
  • Jangan ganggu fungsi kulit anda, sebaliknya bantu prosesnya. Produk kimia dan sintetik akan mengeringkan kulit anda dan menjengkelkan dan mengganggu keadaan semula jadi; cubalah alternatif semula jadi yang sesuai dengan kulit anda.
  • Minum banyak air dan makan makanan yang seimbang. Ini adalah petua lama tetapi masih petua yang terbaik! Air sangat penting untuk kesihatan dan penghidratan kulit anda kerana ia membantu membuang toksin dalam badan anda dan menjadikan anda sentiasa terhidrat. Memakan makanan yang buruk mengumpulkan lebih banyak toksin dalam badan anda. Kombinasi ini dan kurang minum air mewujudkan persekitaran yang sempurna untuk jerawat naik. Minum air untuk membantu membersihkan sistem anda dan membersihkan kulit anda! Kombinasi diet yang buruk, dehidrasi, dan pengeluaran minyak yang berlebihan bermakna kemungkinan besar anda akan mengalami kulit berminyak dan rawan jerawat.

Noir Mini Set (5 dalam 1) First Step To Flawless Beauty adalah set khas untuk mereka yang bermasalah kulit berminyak. Jika ada sebarang pertanyaan sila WhatsApp kami dengan klik disni!

8 masa terbaik untuk menggunakan moisturizer

Terdapat pelbagai ritual kecantikan yang seiring untuk dapatkan kulit yang kelihatan sihat dan menggunakan pelembap muka atau moisturizer setiap hari adalah salah satu darpadanya. Kulit yang glowing dan cantik adalah matlamat utama bagi  kita semua. Walau bagaimanapun, mengetahui bagaimana dan bila anda harus melembapkan muka adalah sama pentingnya dengan produk yang anda gunakan pada wajah dan badan anda. Oleh itu, jika anda tidak pasti berapa kerap anda perlu menggunakan pelembap dalam rutin penjagaan kulit anda, kami sedia membantu. Di sini, kami menjawab, “Bilakah anda harus melembapkan kulit anda,” dengan berkongsi 8 masa terbaik untuk menggunakan moisturizer di dalam rutin penjagaan kulit anda.

  1. Gunakan moisturizer yang betul selepas mencuci muka anda
    Menurut American Academy of Dermatology, masa terbaik untuk menggunakan pelembap muka adalah ketika kulit anda lembap kerana ini dapat membantu penghidratan. Gunakan krim muka anda sebelum kulit anda kering selepas pembersihan (ini bermakna tidak perlu lagi menggunakan tuala sebaik sahaja anda membasuh pembersih wajah anda). Cubalah Noir Whitening Gel Hydrant Advanced Formula, yang berfungsi untuk memanjakan kulit anda dengan penghidratan dan menegangkan dan mencerahkan kulit anda hanya dalam satu minggu.
  2. Gunakan moisturizer di waktu pagi
    Pastikan kulit nampak cantik dengan melembapkannya sebelum memulakan hari anda. Pelembap harus menjadi langkah terakhir dalam rutin penjagaan kulit anda sebelum menggunakan makeup, jadi jangan lupa menggunakan krim muka atau losyen sebelum memakai foundation atau makeup primer anda. Cari pelembap yang diformulasikan dengan pelindung matahari spektrum luas dengan SPF 15 atau lebih tinggi seperti Noir UV White Foundation dan gunakan mengikut arahan.
  3. Gunakan moisturizer sebelum tidur
    Maksimumkan “beauty sleep” anda dengan menggunakan pelembap yang boleh menghidratkan dan menyejukkan badan sebelum anda tidur. Ia akan menyerap dengan cepat, menyejukkan kulit serta merta, dan memberikan penghidratan berkekalan dengan rasa tidak berminyak. Dengan penggunaan berterusan, ketegangan dan warna kulit akan bertambah baik.
  4. Gunakan moisturizer sebelum dan selepas penerbangan
    Kabin pesawat mengandungi udara kering yang boleh mengeringkan kulit anda. Oleh itu anda perlu membersihkan kulit anda dengan cepat dengan micellar water (yang tidak memerlukan pembilasan) sebelum berlepas. Kemudian, susuli dengan pelembap yang menghidratkan. Setelah anda mendarat, ulangi proses ini jika kulit anda terasa kering. Anda juga boleh menggunakan Noir Matricaria Glowing & Firming Face Mist untuk membantu menjaga kulit anda sentiasa terhidrat sepanjang perjalanan anda.
  5. Gunakan moisturizer selepas mandi
    Bukan muka anda sahaja yang memerlukan pelembapan. Sama seperti bagaimana anda gunakan pelembap pada muka anda semasa lembap, sapukan jugs pada kulit di bawah rahang selepas mandi. Perhatikan kawasan yang kering, seperti pergelangan kaki, siku, dan lutut. Sapukan losyen tebal ke tangan dan kaki anda selepas mandi pada waktu malam. Gunakan sarung tangan kapas dan stokin yang selesa untuk membantu mengekalkan kelembapan semasa anda tidur.
  6. Gunakan moisturizer apabila mengalami “breakout”
    Perkara pertama yang mungkin anda fikirkan ketika berlaku kerosakan yang tidak diingini ialah anda perlu mengeluarkan semua kelembapan dari kulit anda. Walau bagaimanapun, mengeringkan kulit anda tidak akan membantu anda. Menjaga rutin penjagaan kulit anda secara konsisten – termasuk pelembapan dua kali sehari – adalah tindakan yang lebih bijak.
  7. Gunakan moisturizer ketika anda tidak memakai makeup
    Sekiranya anda lebih selesa tanpa makeup, menggunakan pelembap adalah cara yang baik untuk membuat kulit anda kelihatan segar, terhidrat, dan natural. Walaupun mungkin tidak memberi anda liputan solekan, ia akan melicinkan kulit dan ketidaksempurnaan anda untuk memberi anda warna keseluruhan yang cantik.
  8. Gunakan moisturizer sebelum memakai makeup anda
    Seperti yang telah kami nyatakan, menggunakan pelembap harus menjadi langkah terakhir dalam rutin penjagaan kulit anda, sebelum anda menggunakan makeup. Sekiranya anda mengaplikasikan semula makeup anda untuk sesuatu majlis – tanpa mengulangi rutin penjagaan kulit anda – masih penting untuk melembapkan kulit. Pelembap muka akan menghidrat dan melicinkan kulit anda, memberikan anda warna yang sesuai untuk menerapkan pilihan makeup anda. Selepas memakai foundation dan bedak muka di atas kulit yang terhidrat, anda akan melihat betapa cantiknya makeup pada kulit yang baru dilembapkan.

8 masa terbaik untuk menggunakan moisturizer

Acne Skin Care 8 Simple Tips To Follow

Commonly affecting the skin condition of people between ages 12 to 24 is a disease called acne. The cause of acne is hard to determine. However, over secretion of the sebaceous glands is pointed as the cause to trigger most acne outbreaks.

Pilosebaceous units are the combination of the hair follicles and oil glands in the skin. Except for the surface of the palms and the soles of the feet, pilosabaceous units are found on the skin tissue throughout the body . They are responsible in secreting the oily substance called sebum. However, due to many factors (e.g. hormonal imbalances, stress and the skin’s natural condition) the oil glands may be induced to produce more sebum than normal. When this happens, the excess oil plugs the skin pores. This process brings about bacterial infection and stimulate the reaction of the immune system. In the end, acne inflammation results.

Acne can strike at any skin type. An oily skin type is most susceptible to acne. Dry skin on the other hand, may not be as susceptible but serious outbreaks may occur during winter. Normal skin is equally susceptible to acne but the level of severity may not be as high.

Presently, acne is not yet totally curable but can be remedied with several acne skin care methods. Many seek the help of topical medications, which are applied on the surface of the skin. However, employing the use of acne skin care products like “pore strip pads” may remove whiteheads and blackheads but they would not have any effect on the excess sebum produced.

Nevertheless, for remedy and prevention, it is best to employ the following 8 simple tips:

1. A healthy, well-balanced diet must be observed. Therefore, your food intake must incorporate all the essential nutrients the body needs for efficient functioning.

2. Drink plenty of fluids like water, juices. Minimize the intake of carbonated drinks.

3. No make up is recommended.

4. Wash your face with mild soap and water. The logic is to not remove the dirt (as the majority of acne-inflicted person perceive) but to remove the plugs on the skin pores, which may be a combination of dead skin cells, bacteria and hardened sebum. Although dirt is not truly the cause of acne, it may contribute to further infection through its interaction with skin debris and particles and extra oil in the skin.

5. Use topical cleansing pads that may contain one or the combination of the following: salicylic acid, sulfur and benzoyl peroxide to remove excess oil. Another way to minimize the presence of extra oil in the skin is to wash the face with the hottest water you can withstand.

6. Minimize the use of harsh cleansers and use acne skin care items that exfoliate mildly. Do not scrub vigorously to the affected areas.

7. If your hands are dirty, refrain from touching your face.

8. If you have long hair, tie up your hair so that it is kept away from the face. This is especially so if the weather is hot and you have been perspiring.

Preventative acne skin care steps are just as important as the treatment of acne itself. With prevention, at least, you know how to ensure that your acne problem does not escalate and spread to a bigger infected area.

If you have any questions, please contact us via our contact form by clicking the following link: Contact Us

or

Connect with us on Facebook at: https://www.facebook.com/ZoeNoirDamansara

Mousse Purifying Cleanser – 7 kebaikan kami nak share!

Nak share 7 Kebaikan Mousse Purifying Cleanser

Ini 7 kebaikan Mousse Purifying Cleanser:
.
1) Mengawal kulit berminyak
2) Mengatasi masalah jerawat
3) Mengatasi masalah whitehead/blackhead
4) Mengatasi masalah kulit kusam
5) Mengatasi masalah biji kolestrol
6) Mengatasi masalah bintik putih pada wajah
7) Mengatasi masalah kedutan
.
NOIR hanya inginkan terbaik untuk anda. Jom ceritakan masalah kulit anda di ruangan komen di bawah.
Nanti sis akan cuba sarankan produk apa yang seeloknya anda guna. .

Ingat NOIR, ingat Madammu

Klik disini untuk maklumat yang lebih lanjut tentang Noir Mousse Purifying Cleanser

atau

Klk disini untuk Like Facebook page kami

Pure White – rahsia kulit putih gebu founder Noir

Kalau yang mana masih tertanya-tanya apakah RAHSIA kecantikkan Madammu.. tidak lain dan tidak bukan.. dengan mengamalkan 1 sachet NOIR PURE WHITE setiap pagi dan ditambah pula dengan pemakanan yang sihat & air masak yang secukupnya ( 2.5 liter ) adalah rahsia besar beliau.

Dibawah ini merupakan kebaikan yang terkandung didalam NOIR PURE WHITE:

• Menurunkan kadar milanin
• Memutihkan kulit ( kekal )
• Mengandungi SPF 100
• Melembabkan kulit
• Mengatasi masalah jeragat / jerawat dibadan
• Membaik pulih kulit yang berlengkuk
• Membaik pulih texture kulit
• Membina kolagen semulajadi
• Menghaluskan permukaan kulit
• Memudarkan parut parut hitam
• Meratakan tona kulit yang tidak serata
• Menyembuhkan Masalah allergic
• Menyembuhkan Masalah eczema
• Mempercepatkan sembuh luka
• Membaik pulih sel sel kulit yang rosak
• Anti virus
• Anti keradangan
• Anti stress
• Anti bacteria

Jom putih kekal bersama NOIR PUREWHITE 💜

 Klik disni untuk maklumat lebih lanjut tentang Noir Pure White


Kalau yang mana masih tertanya-tanya apakah RAHSIA kecantikkan Madammu.. tidak lain dan tidak bukan.. dengan mengamalkan 1 sachet NOIR PURE WHITE setiap pagi dan ditambah pula dengan pemakanan yang sihat & air masak yang secukupnya ( 2.5 liter ) adalah rahsia besar beliau.

Dibawah ini merupakan kebaikan yang terkandung didalam NOIR PURE WHITE:

• Menurunkan kadar milanin
• Memutihkan kulit ( kekal )
• Mengandungi SPF 100
• Melembabkan kulit
• Mengatasi masalah jeragat / jerawat dibadan
• Membaik pulih kulit yang berlengkuk
• Membaik pulih texture kulit
• Membina kolagen semulajadi
• Menghaluskan permukaan kulit
• Memudarkan parut parut hitam
• Meratakan tona kulit yang tidak serata
• Menyembuhkan Masalah allergic
• Menyembuhkan Masalah eczema
• Mempercepatkan sembuh luka
• Membaik pulih sel sel kulit yang rosak
• Anti virus
• Anti keradangan
• Anti stress
• Anti bacteria

Jom putih kekal bersama NOIR PUREWHITE 💜

 Klik disni untuk maklumat lebih lanjut tentang Noir Pure White

Produk Noir

Produk Noir Health & Beauty diformulasikan di Jepun & Korea menggunakan teknologi yang bermutu tinggi. Dirumus khas bagi membantu wanita wanita Asia yang mengalami masalah kulit dan inginkan produk yang selamat serta yang halal digunakan.

Senarai produk Noir Health & Beauty adalah seperti berikut:

1. Noir Advance Skin Repair – Diperkayakan dengan Yies Beras, Galactomyces Ferment Filtrate dan Cucumber. Bahan- bahan ini dirumus khas dan terbukti dapat mengawal masalah kulit wanita Asia yang berminyak.

2. Noir Skin Refining Essence – Berasaskan YIES BERAS amat kaya kebaikan dalam membaik pulih kulit, mengembalikan keremajaan kulit serta merawat masalah pori-pori.YIES BERAS yang digunakan pada zaman dulu kala di JEPUN khas untuk merawat masalah kulit.

3. Noir Mousse Purifying Cleanser – Pencuci muka yang dapat merawat kulit dan jangkitan kuman (jerawat / breakout) serta memberi kesegaran & sel kulit baru dengan manfaat yang tinggi dalam mencegah keradangan kulit.

4. Noir Malachite Crystal Cleanser – Sesuai untuk mereka yang mempunyai 3 jenis kulit ini: kering, normal, kombinasi. Merupakan pencuci muka yang diformulasi dengan 90% mengunakan kristal malachite. Kristal malachite yang tinggi akan mineral dan  mempunyai fungsi hebat dalam menyahkan kotoran & minyak berlebihan daripada kulit. Ia membantu membersih secara lembut &menyegarkan kulit wajah agar lebih sihat bersinar juga menaikkan seri secara alami. Malachite kristal amat terkenal di zaman dulu kala dalam kegunaan solekan & rawatan wajah.

5. Noir Pure White – merupakan supplement minuman yang mengandungi buah camu-camu yang merupakan buah kedua tertinggi kandungan Vitamin C yang bertindak sebagai bahan yang aktif untuk memutihkan kulit,melembabkan kulit, menurunkan kadar melanin didalam zat protein kulit yang menentukan warna kulit seseorang.

Camu-camu juga mampu membentuk Kolagen & Gluthation secara semula jadi dimana bagi mereka yang mengalami alahan pada kolagen ataupun gluthation tidak perlu risau. Pure White dirumus dengan camu-camu sebagai bahan utama.

6. Noir UV White Foundation – Diformulasikan dengan Vitamin C, Vitamin B17, Vitamin E. Bertindak melembapkan kulit, mencerahkan kulit yang gelap dan memudarkan serta menghilangkan kulit yang ada parut. Noir UV White juga adalah foundation yang ringan, mudah disapu pada wajah dengan mengambil masa yang sekejap sahaja.

7. Noir Whitening Gel Hydrant – diperkaya akan MATRICARIA, SNAIL FILTRATE (LENDIR SIPUT) & AQUA MOISTURIZER dimana berfungsi sebagai pelembap dan juga mengawal kulit berminyak. MATRICARIA merupakan sejenis bunga nama lainnya chamomile yang digunakan didalam perubatan sebagai kawalan, pencegaham dan menambah baik penyakit. Bunga matricaria ini amat baik dalam memberi kelembapan malah mencegah keradangan seperti breakout, panau, jeraga serta ruam

Kulit kusam, pori besar dan melengkuk?

Kulit kusam! Sedihnya bila keadaan ini berlaku kesan dulu-dulu kurang pendedahan tentang penjagaan wajah.
Masih belum terlambat jika ini berlaku. Rawat  dan jaga secara konsisten dengan Noir Skin Refining Essence . Kandungan Witch hazel yang terkandung didalamnya boleh membantu untuk mereka yang punya masalah kulit kusam dan masalah seperti :-
  • Pori – pori besar
  • Parut berlubang
  • Texture kulit tidak serata
  • Kulit “Breakout”
  • Kulit terbakar
  • Kulit whitehead / blackhead
  • Kulit berjeragat
  • Kulit berjerawat
  • Kulit berminyak
Dap dap dan tepuk-tepuk manja di wajah untuk merangsang essense masuk betul ke kulit . .
#noir
#essence
#skincare
#skincareviral
#instabeauty
#instagood

“Saya mulakan Noir dengan FB live untuk berkongsi tips kecantikan” : Madammu

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Syarikat, Madammu Eriyca Baiduri atau mesra yang dikenali sebagai Madammu bercakap mengenai pengalamannya membina dan mengembangkan jenamanya – Noir Health & Beauty. Madammu yang elegan dan menakjubkan, yang tersenyum cerah dan ketawa yang ceria, berkongsi cerita yang menarik tentang bagaimana dia memulakan perniagaan dengan hampir tiada modal. Ia mungkin mustahil untuk percaya tetapi apabila dia menerangkan lebih lanjut tentang bagaimana dia menggunakan media sosial dan mengorak langkah ke hadapan, ia adalah “fair and square game”.

Pengusaha wanita berusia 29 tahun itu dibesarkan dalam ‘keluarga perniagaan’. Ibunya pernah mengusahakan sebuah restoran jadi sifat usahawan itu sudah lama mengalir dalam darahnya. “Saya memulakan Noir beberapa tahun lalu selepas saya menamatkan pengajian di Masterskill University College of Health Sciences dalam jurusan Diploma Penjagaan Kesihatan. Pada masa itu FB live sedang viral. Semua orang melakukannya dan saya juga melakukan untuk keseronokan. Saya berkongsi tip kecantikan kepada semua kawan saya dan terkejut, followers saya meningkat secara drastik – dari 10 followers hingga 8,000 followers dalam sebulan! ”

Dia kemudian nampak peluang yang boleh diterokai. Oleh kerana dia sudah ada follower, dia memutuskan untuk mengeluarkan produk kecantikan. “Saya sangat teruja dengan kecantikan dan anda dapat lihat dari penampilan saya (ketawa). Saya ingin berkongsi tip kecantikan dengan orang lain dan perkara yang paling penting ialah saya mahu mereka cantik dan berasa cantik. ”

Bersenjata dengan semangat untuk membantu wanita membina keyakinan mereka, Noir Health & Beauty dilahirkan – menjual sunblock sebagai item utama mereka. Dari semata-mata untuk keseronokan, perniagaannya mendapat hasil yag baik.

Inspirasi di sebalik Noir Health & Beauty

Noir Health & Beauty hanya fokus kepada satu idea yang mudah. Bermula dengan hanya tiga produk sahaja, Madammu percaya bahawa kualiti adalah jauh lebih penting daripada kuantiti. Noir adalah berbeza daripada produk tempatan yang lain di pasaran. “Untuk Noir, produk kami sangat asas. Daripada mempromosikan krim malam dan hari, kami menjual sesuatu produk tempatan yang jarang dilakukan – UV sunblock. ”

Ketika perniagaan semakin berkembang, dia terpaksa meminta sepupunya untuk membantunya. “Pada masa itu, pasukan saya meningkat kepada 600 orang. Ia melampaui jangkaan saya dan ia berlaku dalam tempoh yang singkat, “kata Madammu yang mnegatakan bahawa kilangnya menghasilkan 30,000 – 40,000 unit setiap produk dalam sebulan dan pembungkusan semuanya dilakukan di Malaysia.

Sejak Noir Health & Beauty dimulakan pada tahun 2017, perniagaan telah berkembang dengan pesat. Dia telah berjaya mencapai jualan RM4 juta dalam hanya setelah satu tahun beroperasi dan menjadikannya sebuah kisah kejayaan. Bukan sahaja produk penjagaan kulitnya terus berkembang – pasukannya juga berkembang dari semasa ke semasa.

“Salah satu pencapaian saya yang paling hebat dalam perniagaan ini ialah master stokis saya. Saya bersyukur dapat membantu mereka daripada tiada apa-apa kepada seorang yang berjaya. Saya gembira melihat perubahan dan perkara yang paling penting adalah melihat pasukan saya yakin dengan diri mereka sendiri. Mungkin bagi usahawan lain keuntungan adalah matlamat mereka, tetapi bagi saya, pasukan saya adalah pencapaian terbesar saya, “menekankan bahawa semua kejayaanya hari ini adalah dari usaha pasukannya.

Untuk seorang usahawan muda yang telah mencapai segala-galanya dalam hidupnya, dia diberkati kerana tidak menghadapi sebarang halangan dalam memulakan perniagaan. “Secara jujur, saya tidak pernah menghadapi masalah dalam membina Noir. Perniagaan adalah seperti memanjat tangga – anda perlu bersabar dalam mengejar kejayaan. Pengalaman masa lalu adalah apa yang akan membina diri anda hari ini, “kata Madammu.

“Jalankan perniagaan anda berlandaskan kejujuran. Ini yang akan membuat perniagaan anda kekal”

Di sebalik watak karismatik, Madammu Eriyca Baiduri adalah seorang penyayang dan berpemikiran yang luas. Dia berkongsi elemen yang paling penting dalam memulakan perniagaan adalah niat anda. “Cari niat utama anda dalam berniaga. Adakah anda melakukannya untuk kemasyhuran dan wang? Atau untuk membantu orang lain? Tujuan saya untuk menubuhkan Noir Health & Beauty adalah semata-mata untuk membantu wanita di luar sana untuk merangkak keluar dari masalah kehidupan. Jadi saya merekrut mereka dan membantu membina mereka dari zero ke hero. ”

Noir Health & Beauty tidak menghadkan pengembangannya di Malaysia sahaja. Mereka sudah ada stokis di Indonesia, Singapura, Brunei dan Dubai. Bercakap mengenai pengembangan perniagaan fizikal, Madammu mengatakan bahawa mereka sedang dalam proses membuka cawangan di Pulau Pinang yang merupakan cawangan ketiga mereka.

“Semua cawangan dibuka oleh master stokis saya – saya tidak memiliki cawangan. Saya membantu mereka untuk berkembang bersama dengan jenama dan berkongsi kejayaan bersama. Sudah tentu, saya tidak keberatan untuk membantu lebih banyak stokis untuk membuka lebih banyak cawangan di seluruh negara, mereka dapat sokongan penuh dari saya. ”

Kini setelah perniagaannya mendapat perhatian, Madammu merancang untuk mengembangkan perniagaan dan menjadikannya lebih mudah dipasarkan. Mereka kini mempunyai iklan TV dan radio. Lagipun, dia merancang untuk memasuki pasaran Indonesia. “Kami yakin bahawa jenama kami akan bertahan walaupun untuk 10 tahun akan datang kerana keunikan dan kualiti kami,” katanya, membertitahu bahawa Noir Health & Beauty sedang dalam proses memasuki industri Halal dan kini sedang menyediakan dokumentasi.

“Berita terkini adalah, kami akan melancarkan kosmetik Noir kami sendiri dan jika semuanya berjalan lancar, ia akan menjadi rasmi di pasaran selepas Raya,” kata Madammu Eriyca Baiduri .

Klik disini untuk layari online store kami!

atau

Klik disini untuk Like Facebook page kami!

Lendir siput untuk rawatan wajah?

Lendir siput, atau snail mucin, digunakan dalam bahan produk perawatan kecantikan yang bermutu tinggi.

Dalam dunia kecantikan, sering kita temui bahan-bahan yang kita anggap pelik, dan tidak logik digunakan. Salah satu bahan ‘pelik’ yang digunakan didalam produk kecantikan adalah Snail mucin, atau snail filtrate, atau lendir dari siput.

Sebenarnya Snail mucin, atau snail filtrate ini telah digunakan dari zaman dahulu kala bagi rawatan pada wajah oleh bangsawan bangsawan.

Sis listkan beberapa senarai khasiat yang ada didalam Snail mucin, atau snail filtrate ini.

Protein ( Anti aging )
Hyaluronic acid (Melembabkan kulit)
Elastin ( Menanjalkan kulit)
Peptide Hormone ( protein yang menghasilkan kolagen)
Anti oksidan ( Menghapuskan radikal bebas)
Allantoin ( Mengatasi masalah gatal gatal & keradangan pada kulit)

✔️Halal
✔️Selamat
✔️Berkesan
✔️Berkualiti

Klik disini untuk layari online store kami!

atau

Klik disini untuk Like Facebook page kami!